Blog

Link :: 08.07.2005 :: 16:28
Czy kiedy jest tak dobrze zawsze musi stać się coś co to zmieni? Z obozu wróciłam trochę wcześniej niż się spodziewałam,powód-choroba.
Te dni minęły mi bardzo miło w towarzystwie extra ludzi z Łodzi. Mam nadzieje, że jeszcze się spotkamy A...tak na marginesie to poznałam fajnego faceta Może coś z tego będzie.Mam nadzieje bo to na prawdę super gość..
Ursusie czemu się nie odzywasz? Żadnych wieści o panie x ani całym tym Czaplinku. Jeśli to czytasz to powiem ci, że Mr.niemiec to przeszłość,ale to ci opowiem jak wrócisz. Powodzonka for U
Aril miłego wypoczynku hehe...wyjeżdzasz w sob,wpadnij siem pożegnać!
Kończe już tę notkę bo się rozmarzyłam, idę dalej słuchać Rolling Stones-ów (Angie) Specjalne pozdrowionka ślę dla Asiuni, o której ostatniuo zapomniałam buziaki
Komentuj(2)


Link :: 10.07.2005 :: 01:05
heyo,dziś spotkalam się na chwilkę z Olcią. Ale jej tata ma super motorek...do głowy by mi nie przyszło, że to właśnie jego..wooow!

Rispekt
A poza tym to spędziłam cały dzionek na retce w towarzystwie,wiecie kumpli i....tego kogoś On jest wspaniały,bo wiecie,ostatnio spędzałam troche czasu alone i smutno mi było patrzeć na całą masę tych wszystkich filmów o wielkiej miłości,porządaniu i konfliktach rodzinnych. A w większości tych wielkich produkcji wątek miłosny zawarty zawsze jest. Agatka właśnie radio samoistnie przełączyło siem na 100.4 - coś ci to mówi? lowe rabe

Koło 22 zaczęłam z mama oglądać "Amnezję" i musze przyznać, że film był okey,ale nic więcej. Kończe pisanie bo spać mi się zachciewa powoli (wczoraj poszłam spać o 4) czyżby bezsenność?(w seatllle)hihi

Jeszzce jedno,Adam nie martw się na pewno sobie poradzicie! A praca zawsze się znajdzie;> Głowa do góry
Komentuj(1)


Link :: 10.07.2005 :: 23:36
................Jestem straszną kawoszką.................
A wy?
Komentuj(0)


Link :: 10.07.2005 :: 23:58
Jakość kawy
Różnice w jakości kawy są przede wszystkim uzależnione od sposobu i stopnia palenia danych ziaren kawy. Każdy rodzaj kawy ma również swój specyficzny smak

Sposób przyrządzenia
Przyjemność picia kawy zawdzięczamy substancjom smakowym i zapachowym naparu przygotowanego ze zmielonej kawy. Najważniejszymi czynnikami podczas jej przyrządzania są stopień zmielenia i odpowiednie dozowanie, które powinny być dopasowane do danej metody zaparzania. Ma to zasadniczy wpływ na efekt końcowy

Kawa tradycyjna czy espresso?To specjalny sposób przyrządzania czyni kawę espresso wyjątkową. To, co ją wyróżnia, to pobudzające działanie, intensywny smak i mała ilość kofeiny. Przyrządzając espresso, osiągamy znacznie wyższy stopień rozpuszczenia składników kawy.



Kawowe przepisy Klasyczne przysmaki według włoskich receptur

Macchiato Espresso ozdobione mleczną pianą, serwowane w filiżance do espresso. Nie jest to jednak małe cappuccino, ponieważ nie dolewa się do niego gorącego mleka.
Corretto Corretto to espresso z dodatkiem grappy, brandy lub likieru. Coretto jest serwowane w filiżance do espresso.
Caffè latte Rodzaj kawy z mlekiem. Dużą filiżankę napełnia się podwójnym lub wydłużonym espresso, uzupełniajac do końca gorącym mlekiem.
Caffè moca Do wysokiej szklanki wlewane jest w 1/3 espresso, w 1/3 gorące mleko i w 1/3 kakao. Może być serwowane ze spienionym mlekiem lub bez.


Napoje kawowe na upalne dni

Kawa Brasiliana
Składniki:
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
50 g cukru
500 ml mleka
1 opakowanie lodów waniliowych



Przygotowanie:
Kawę wymieszać z cukrem i mlekiem, aż do rozpuszczenia się sproszkowanej kawy i cukru. Lody waniliowe pokroić w kostkę i nałożyć do wysokich szklanek. Dodać kawę zmieszaną z mlekiem. Napój podawać od razu po przygotowaniu.


Mrożona kawa po wiedeńsku




Przygotowanie:
Kulka lodów waniliowych, zimna duża mokka z bitą śmietana na wierzchu, posypane cukrem pudrem.

SMACZNEGO



Komentuj(4)


Księga Gosci


Linki

{linki}


Archiwum

2024
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2023
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2022
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2021
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2020
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2019
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2018
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2017
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2016
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2015
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2014
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2013
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2012
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2011
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2010
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2009
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2008
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2007
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2006
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2005
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec


blog.pl


Info:
- Design by Michelle -
Content by niteczka