|
Blog
Link :: 08.07.2005 :: 16:28 Czy kiedy jest tak dobrze zawsze musi stać się coś co to zmieni? Z obozu wróciłam trochę wcześniej niż się spodziewałam,powód-choroba.
Te dni minęły mi bardzo miło w towarzystwie extra ludzi z Łodzi. Mam nadzieje, że jeszcze się spotkamy A...tak na marginesie to poznałam fajnego faceta Może coś z tego będzie.Mam nadzieje bo to na prawdę super gość..
Ursusie czemu się nie odzywasz? Żadnych wieści o panie x ani całym tym Czaplinku. Jeśli to czytasz to powiem ci, że Mr.niemiec to przeszłość,ale to ci opowiem jak wrócisz. Powodzonka for U
Aril miłego wypoczynku hehe...wyjeżdzasz w sob,wpadnij siem pożegnać!
Kończe już tę notkę bo się rozmarzyłam, idę dalej słuchać Rolling Stones-ów (Angie) Specjalne pozdrowionka ślę dla Asiuni, o której ostatniuo zapomniałam buziaki Komentuj(2)
Link :: 10.07.2005 :: 01:05 heyo,dziś spotkalam się na chwilkę z Olcią. Ale jej tata ma super motorek...do głowy by mi nie przyszło, że to właśnie jego..wooow!
Rispekt
A poza tym to spędziłam cały dzionek na retce w towarzystwie,wiecie kumpli i....tego kogoś On jest wspaniały,bo wiecie,ostatnio spędzałam troche czasu alone i smutno mi było patrzeć na całą masę tych wszystkich filmów o wielkiej miłości,porządaniu i konfliktach rodzinnych. A w większości tych wielkich produkcji wątek miłosny zawarty zawsze jest. Agatka właśnie radio samoistnie przełączyło siem na 100.4 - coś ci to mówi? lowe rabe
Koło 22 zaczęłam z mama oglądać "Amnezję" i musze przyznać, że film był okey,ale nic więcej. Kończe pisanie bo spać mi się zachciewa powoli (wczoraj poszłam spać o 4) czyżby bezsenność?(w seatllle)hihi
Jeszzce jedno,Adam nie martw się na pewno sobie poradzicie! A praca zawsze się znajdzie;> Głowa do góry Komentuj(1)
Link :: 10.07.2005 :: 23:36 ................Jestem straszną kawoszką.................
A wy? Komentuj(0)
Link :: 10.07.2005 :: 23:58 Jakość kawy
Różnice w jakości kawy są przede wszystkim uzależnione od sposobu i stopnia palenia danych ziaren kawy. Każdy rodzaj kawy ma również swój specyficzny smak
Sposób przyrządzenia
Przyjemność picia kawy zawdzięczamy substancjom smakowym i zapachowym naparu przygotowanego ze zmielonej kawy. Najważniejszymi czynnikami podczas jej przyrządzania są stopień zmielenia i odpowiednie dozowanie, które powinny być dopasowane do danej metody zaparzania. Ma to zasadniczy wpływ na efekt końcowy
Kawa tradycyjna czy espresso?To specjalny sposób przyrządzania czyni kawę espresso wyjątkową. To, co ją wyróżnia, to pobudzające działanie, intensywny smak i mała ilość kofeiny. Przyrządzając espresso, osiągamy znacznie wyższy stopień rozpuszczenia składników kawy.
Kawowe przepisy Klasyczne przysmaki według włoskich receptur
Macchiato Espresso ozdobione mleczną pianą, serwowane w filiżance do espresso. Nie jest to jednak małe cappuccino, ponieważ nie dolewa się do niego gorącego mleka.
Corretto Corretto to espresso z dodatkiem grappy, brandy lub likieru. Coretto jest serwowane w filiżance do espresso.
Caffè latte Rodzaj kawy z mlekiem. Dużą filiżankę napełnia się podwójnym lub wydłużonym espresso, uzupełniajac do końca gorącym mlekiem.
Caffè moca Do wysokiej szklanki wlewane jest w 1/3 espresso, w 1/3 gorące mleko i w 1/3 kakao. Może być serwowane ze spienionym mlekiem lub bez.
Napoje kawowe na upalne dni
Kawa Brasiliana
Składniki:
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
50 g cukru
500 ml mleka
1 opakowanie lodów waniliowych
Przygotowanie:
Kawę wymieszać z cukrem i mlekiem, aż do rozpuszczenia się sproszkowanej kawy i cukru. Lody waniliowe pokroić w kostkę i nałożyć do wysokich szklanek. Dodać kawę zmieszaną z mlekiem. Napój podawać od razu po przygotowaniu.
Mrożona kawa po wiedeńsku
Przygotowanie:
Kulka lodów waniliowych, zimna duża mokka z bitą śmietana na wierzchu, posypane cukrem pudrem.
SMACZNEGO
Komentuj(4)
|
|
Księga Gosci
Linki
{linki}
Archiwum
2024 listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2023 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2022 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2021 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2020 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2019 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2018 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2017 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2016 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2015 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2014 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2013 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2012 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2011 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2010 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2009 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2008 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2007 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2006 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2005 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec
blog.pl
Info: - Design by Michelle
- Content by niteczka
|
|